אודות

מג"ש הוא מועדון גימלאים במבשרת ציון המונה למעלה מ-900 חברים. המועדון מתופעל על ידי חבריו וכל פעילויותיו ממומנות ע"י החברים עצמם. הנהלת המועדון המורכבת אף היא ממתנדבים, נבחרת אחת לשנתיים על ידי כלל ציבור החברים.

בסך הכל יש כארבעים מתנדבים, שרובם עושים זאת כבר שנים רבות. אנו מקבלים בברכה מתנדבים מקרב החברים/הגימלאים החדשים, מה שיסייע להמשיך ולנהל את המועדון ברוח ההתנדבות גם בעתיד.

מגוון פעילויות מג"ש, כולל כשמונים הרצאות העשרה בשנה, כתות לימוד שפה (7 שפות), משחקים כגון ברידג' ופטאנק, אומנויות שונות כגון ציור, פיסול וכד', טיולים ויציאות משותפות להצגות, התעמלות ועוד ועוד…כפי שמפורט בעלון.

בשנת 2018 הפך המועדון לעמותה, מונו ועדת ביקורת (בהתנדבות) מתוך הקבוצה ורואה חשבון חיצוני בתשלום.

המועדון נמצא בקשר רצוף עם המועצה, מבנה המועדון שייך למועצה והמועצה מתחזקת אותו.

צחוק עושה טוב לבריאות

לשאלת חברים, ברצוני להוסיף מספר מילים על ההיסטוריה של מג"ש בהסתמך על עבודה שנעשתה על ידי :
עמוס נבו – עורך, דלית מירב – ראיונות,
ועזרה טכנית של המתנדבות הצעירות שקד חננאל וחן שאול.

ממתי בדיוק ניתן לדבר על המועדון כמועדון?
יש הטוענים שתחילתו הייתה לקראת סוף שנות ה-90, תאריך מדוייק – אין.
בראיון אתה, טוענת שפרה מזור, מן המקימות, שהרעיון עלה במפגש בביתה של משפחת יהלום, שהזמינו אותה ואת בעלה להתארח אצלם, עם הגעתם למבשרת. אצל משפחת יהלום פגשו גם את פרופ' דוד ריצ'י ואת יוסי גואל. גואל אמר באותו מפגש שהיה רוצה לגבש קבוצה של אנשים שמעוניינים לתרום וליצור חברה נעימה, לא רק בשיחות, אלא גם בפעילויות מעניינות. בהמשך נערכו פגישות חברתיות במבנים שונים ובבתים פרטיים. מפגשי החברים בבתים הפרטיים נמשכו כשנתיים ובשלב זה הם עדיין לא הגדירו עצמם כ"מועדון"
אך הרעיון נשתל…
בשנת 2000 העלה גואל הצעה לארגן את הקבוצה כ"קבוצה לפעילות חברתית". כהמשך ישיר להצעתו של יוסי גואל, יצאה הזמנה להרצאה היזומה הראשונה, שלאחריה התקיימה ישיבת היסוד של המצטרפים למועדון.

המפגשים התמסדו והמועדון החל לפעול ולשרת את כלל האוכלוסייה הבוגרת בסביבה. המועדון ענה בראש וראשונה על הצורך של הגמלאים במסגרת חברתית. העניין בהרצאות ובחוגי ההעשרה היה ערך מוסף.
המאמצים להרחבת מעגל החברים במועדון ולהרחבת פעילותו נמשכו.
וב- 2002 נשלחה לגמלאי הישוב הזמנה להשתתף בכנס יישובי לבני 60+.
לאחר הכנס נבחר צוות היגוי למועדון ובו שישה מתנדביםֿ ומתנדבות, שירכזו את הטיפול בהקמת המועדון ובהפעלתו. חברי צוות ההיגוי היו: יוסי גואל, שולמית דוידוביץ' (גזברית), ניסן יחזקאלי, משה כהן, רות כהן, יעקב למדן.
המתנדבים, חברי צוות ההיגוי החדש הרחיבו את תחומי הפעילות, אף אל מחוץ לגבולות המקום והיישוב. ב-18.7.2002, פורסמה לראשונה מודעה בעיתון שכותרתה – ״גמלאים – יציאה משותפת לתיאטרון״, שמטרתה – ארגון קבוצת גמלאים במבשרת ציון ליציאה משותפת להצגות מנויים בתיאטרון ירושלים.

מאמץ רב הוקדש למציאת פתרון לבעיה של מבנה למועדון, על מנת להפעילו כמסגרת חברתית-תרבותית ראויה לטובת כל תושביה המתבגרים של מבשרת.
השיחות הראשונות והמפגשים הראשונים של זוגות הגמלאים, היו ב"מועדון יום לקשיש". באפריל 2000 עברו החברים למפגשים בבתים הפרטיים, כל שבוע בבית אחר. היה ברור לכולם שיש למצוא משכן ייחודי למועדון, שיכיל את כל הפעילויות ואת כל החברים.

לאחר נדודים במבנים נוספים נכנס המועדון למשכנו הנוכחי.
המבנה המוזנח שופץ ונוקה על ידי המתנדבים.
השתיל הרך מלפני כעשרים שנה צמח להיות מועדון בן למעלה מ-900 איש. אופיו לא השתנה, הכל נעשה בעזרת יוזמות של חברים וההתנדבות שלהם.

בד בבד עם הגידול במספר החברים, התרבו הפעילויות וכללו תחומי פעילות חדשים. אל ההרצאות וחוג הברידג', נוספו פעילויות כמו: הרצאות בנושא "בית הוריי", חוגים בתחומי הרחבת הידע, פעילות גופנית, אמנות ומשחקים, יצירה, ועוד.

באשר לנהלים: מועדון מג"ש מתנהל בצורה מסודרת על פי נהלים ותקנות שהתקבלו בתום דיונים נרחבים בוועד ונקבעו בתקנון המועדון. התקנון מטפל בעיקר בנושאי נוהל ובנושא ההתנהגות הנאותה במועדון. בסיס הנוסח הנוכחי של התקנון נקבע בשנת 2004, והוא עבר שינויים קלים בעקבות הגידול המסיבי במספר החברים והפיכת מועדון החברים לעמותה.

הרצאות רבות, ואף חלק מן החוגים, ניתנו בהתנדבות מלאה של המרצים, וכפי שכבר הובן, ההתנדבות היא אחד מן המאפיינים העיקריים של המועדון.
להלן מדברי נחמה ז"ל ששימשה היו"ר במשך עשור:
רק בזכות המתנדבים הנושאים בעול השוטף של התפקידים השונים, כמו גם מביאים יוזמות חדשות ושיפורים, אנו כאן היום. ואני עדיין נדהמת בכל פעם מחדש איך למרות הגיל המתקדם ובעיותיו, אנו מרימים מועדון לתפארת, הן מבחינת התוכן שבו והן מבחינת האווירה שבו ולא פחות מכך גם הביצוע. ובהזדמנות זו, אנו פונים שוב לכל החברים שלא נמנו עד היום עם מעגל המתנדבים לבוא ולהטות שכם, ולהצטרף למעגל המורכב מאנשים יקרים ואיכותיים. אנא, הצטרפו. ב"כבוד".

בדברי ההספד של עדי גרינברג, שהתמנה ליו"ר המועדון לאחר מותה של נחמה הוא אמר :

גאוותנו היא שהמפעל המבורך הזה נשען אך ורק על מתנדבות ומתנדבים יקרים ואין לנו אף עובד שכיר אחד.
את מטרות המועדון אנו משיגים ע"י חיזוק הצד ההתנדבותי, שהוא בסיס קיומו של מועדון מג"ש מיום היווסדו, וכן גם בימים אלה. השאיפה שלי היא להעביר ולהחדיר את המסר הזה גם לחברים החדשים, שזה לא מכבר הצטרפו אלינו. הבנתי היא שהחבר המתנדב מקבל בחזרה אפילו יותר ממה שהוא בעצמו תורם. זה נותן וזה אינו חסר.

כל מי ששימש כיו"ר הוועד תרם את תרומתו לפיתוח ולהתרחבות פעילות המועדון. זכות הראשונים שמורה כמובן ליוסי גואל ז"ל, שהקים את המועדון ומִיסד את פעילותו. נחמה ליפשיץ ז"ל בלטה בפעולתה מאז הצטרפותה למועדון, ובשנות כהונתה כיו"ר הוועד (2003-2013) הייתה מאד דומיננטית. היא קיבעה את הנהלים הן להתנהלות המועדון והן להתנהגות בו.
נחמה ז"ל הנהיגה הוצאה של עלון שבועי המופץ לחברי המועדון עד היום.
בשל פעילותה והשפעתה, לאחר מותה הפתאומי, שהיכה את כולנו בהלם, אימץ הועד את הצעתו של עדי והמועדון נקרא היום על שמה של נחמה.

מאחלת לכולנו המשך פעילות פוריה ומהנה.

דילוג לתוכן